Irena Rosenberg – ravipediküür on paljude inimeste jaoks väga vajalik

Irena Rosenberg on meditsiinilise haridusega jalahoolduse ekspert, kes on aidanud väga paljudel inimestel lahendada jalgadega seotud probleeme. Traumajärgsed küüned, sissekasvanud küüned, diabeetilise jala tüsistused, seenhaigusest kahjustunud küüned, nahapaksendid ja kannalõhed, konnasilmad ja soolatüükad – nende probleemide korral tasub julgelt pöörduda Irena poole, sest ta oskab aidata tänu kaasaegsetele seadmetele, suurele kogemusele ja oskustele. Irena teeb hea meelega ka koduvisiite – nii, et kutsuge julgelt teda ka koju.

Irena tähistab 24. jaanuaril sünnipäeva. Uurisime temalt sel puhul, kuidas ta sattus oma eriala peale ja miks ta nii väga oma tööd armastab.

Irena – kuidas sa sattusid ravipediküüri tegema? 

Olen õe haridusega ja otsisin uusi väljakutseid, soovisin õppida midagi täiesti uut. Varasemalt olen töötanud kardioloogia osakonnas ja ortopeedia valdkonnas.  Ühel päeval internetis surfates leidsingi võimaluse osaleda ravipediküüri koolitusel. Kohe esimesel koolituspäeval tundsin, et see töö pakub mulle 100% huvi ja uusi väljakutseid, sest saan inimestele pakkuda väga olulist abi! Kuigi ma olin õena töötanud, siis (piinlik tunnistada) ma ei teadnud, et selline teenus on üldse olemas. Ka mina arvasin, nii nagu minu patsiendid, et ega midagi teha ei ole, kui on probleem, siis küüned kirurgiliselt maha! Õnneks aga nii traumaatiline see ei ole. Tänapäeva meditsiin on imeline! Sissekasvanud küüs, paksenenud küüs, kahjustunud küüs jne need kõik on lahendatavad inimlikult ja valu vabalt!

.

Irena Eestit esindamas taliujumise võistlustel

Miks Sulle meeldib see valdkond?  

Mulle meeldib minu töö väga. Esiteks kohtun oma töö raames nii palju toredate inimestega. Selle töö juures meeldib mulle kõige enam, et enamikel juhtudel on tulemus kohe näha. Ja see pilk, see rahulolu ja hirmu kadumine patsiendi silmadest…see on imeline! Kuulen päris tihti “oleks ma seda teadnud, et see nii valuvabalt toimub, oleksin ma juba palju varem tulnud!”

Nii, et julgustan kõiki jalaprobleemide korral abi otsima. Vaadake palun üle ka oma vanemate-vanavanemate-vanatädide-vanaonude jalad ning aidake ka neil lahendusi leida.

Mis on Sinu jaoks nii inimese kui ka ravipediküüri eksperdina oluline? Mida Sa väärtustad ja tähtsaks pead?

Ma ei tee ainult pediküüri, ma olen ka vahel nagu nõustaja. Saan jagada patsientidega oma varasemaid töökogemusi, neid suunata kelle poole oma murega saata. Näiteks sattus minu juurde patsient, kes kurtis, et ta peab oma lähedast hooldama ja seetõttu on tema elu sõltuv hooldatava vajadustest. Suunasin ta abi paluma Sotsiaalametisse sotsiaaltöötaja teenust saama, kasutama koduõe teenust. Ta ei teadnud sellistest teenustest!

Kellel on vaja ravipediküüri või millisel juhtudel saab ravipediküürist abi?

Ma kujutan ette, kui palju on kodudes inimesi, kes antud teenust vajaks. Olen spetsialiseerunud just probleemsetele küüntele. Probleemsed küüned on minu jaoks sellised küüned, millega patsient ise enam hakkama ei saa. Ei ole vaja kodus üles otsida sõna otseses mõttes hekikäärid, tänapäeval on võimalik lihtsa vaevaga küüned korda saada. Lihtsad näited tüüpilisematest probleemides, mille puhul saab ravipediküürist abi – traumajärgsed küüned, sissekasvanud küüned, diabeetilise jala tüsistused, seenhaigusest kahjustunud küüned, nahapaksendid ja kannalõhed, konnasilmad ja soolatüükad. Minu jaoks on oluline taastada varbaküünte ja jalalaba loomulik tervis ning aidata seeläbi kaasa inimese enesekindlusele.

Ma mäletan oma esimest patsienti, meesterahvast. Tal olid paksenenud, pikad küüned. Tegin küüned korda esimese visiidiga. Jalanõusid jalga pannes, vaatas ta mulle otsa ja küsis: ” Kuidas ma nüüd koju lähen, mul saapad 2x suuremad!”
Ja teine patsient kutsus mind pärast protseduuri tantsupeole, nii hea ja kerge tunne olevat!

Ujumine eriloaga Perito Moreno liustiku ees Argentiinas

Saaremaal “Naistekas”

Milline inimene Sa oled vabal ajal? Mida Sulle teha meeldib?

Vabal ajal olen aktiivne puhkaja. Mul on toredad sõbrad kellega koos peredega metsas, RMK aladel käia. Suviti sõidame mööda imelist Eestit ringi ja avastame metsajärvi, kus ujumas käia. Mulle meeldib tegeleda erinevate asjadega, rohkem pakuvad pinget muidugi aktiivsed tegevused. Suusad on küll autos aga suusatama ei jõua. Olen võtnud endale eesmärgiks et 1-2x nädalas ujumas käia. Olen tegelenud taliujumisega, viimasel ajal küll vähem. On olnud aegu, kus taliujumine oli minu jaoks sport, käsin erinevates riikides erinevatel võistlustel, kõige kaugem maa on olnud Hiina ja Argentiina ja kõige ekstreemsem ujumine Argentiinast Uruguaysse teateujumisena 5 kraadises vees ja pimedas. Tänu taliujumisele olen saanud palju toredaid sõpru kogu maailmast. No ja olgem ausad, tänapäeval ei ole enam inimest kes talisuplusega ei tegeleks. Mul on selle üle ainult hea meel, sest tervis on kõige tähtsam.

Kord aastas teen oma kolme kauni ja suurepärase tütrega nn naisteka, viimati olime suvel puhkusel Saaremaal. Imeline, kui suvi on selline tõeline suvi, kus on nii soe, et ei pea kampsikut kandma!

Ma olen väga rõõmus ja uhke oma meeskonna üle, kes teevad sellist suurepärast tööd. Meie ravipediküüri pesamuna Tatjana, kes on oma eriala tõeline spetsialist. Tänu varasemale õe kogemusele, on ka neil palju patsientidele anda.

Olen leidnud põneva hobi toidu isekasvatamise maailma. Tavaline kartul on igav, seepärast proovisin midagi uut. Minu jaoks oli täiesti üllatav, et näiteks pattison on nii maitsev ja on võimalik kasvatada Eestis! Ma ootan juba põnevusega mis minu järgmine uus hobi saab olema.

Sõbrad, meeskond ja kliendid Irenast:

  • Irena on iseloomult väga sõbralik, aktiivne ja abivalmis inimene. Oma töös on ta täpne ja hoolikas. Teda nähes on mul alati suur naeratus näol, sest peegeldan teda.
  • Irena on nagu super-naine! Kui tema midagi ette võtab, siis selle ka ellu viib. Lisaks on tal väga head oskused ja teadmised, et inimesi aidata ning seda teeb ka tõesti suure südamega.
  • Üks käre maru naine🥰Alati nägu naerul ja pakatab heast energiast. Temaga võib vabalt luurele minna. Soovin sulle kõikide unistuste täitumist armas Irena🎉
  • Seda on kohe tunda, et Irenal on meditsiiniline haridus. Temast õhkub kohe seda soovi ja tahet kliente aidata. Palju-palju õnne ja meil on väga hea meel, et oled osa meeskonnast!
  • Irenaga on väga kerge suhelda. Tööalaselt on ta väga põhjalik, kuid temaga saab ka alati nalja. Kui vaja, aitab alati, ning iga kord kui on kliinikus, toob sinna positiivset energiat. 🙂
  • Irena on põhjalik ja väga tähelepanelik. Ma usaldan oma jalad tema hoolde suure rõõmuga. Ta seletab alati nii rahulikult ja põhjalikult, miks ja mida ta teeb ning kuidas see aitab mu jalgade tervisele kaasa.
  • Irena on suurte meditsiiniliste teadmistega pediküüri tegija. Ta püüab leida alati põhjused üles ja räägib kuidas hiljem jalad tervemaks saada. Tal meeldib suhelda.
  • Suured tänud, et on inimene, kes käib meil kodus ema juures pediküüri tegemas. Alati kaasas korralikud vahendid. Aitäh, Irena!
  • Kolleegina on Irena väga lahe – viskab nalja ja samas on väga tähelepanelik ning hooliv inimene. Eriti on näha, kuidas ta hoolib oma klientidest ja tema kirg on aidata teha inimeste jalad korda.

Irena kasvatatud chillid

Irena pelgupaik

Irena uued numpsikud